Muziek is belangrijk in het leven. Geniet er van!

Over Appelona Klarenbeek

Mijn opleiding heb ik gehad op het conservatorium in Amsterdam. Ik heb daar de diploma's Docerend Musicus (met de kwalificatie uitmuntend) en Uitvoerend Musicus behaald. Sinds die tijd heb ik veel gespeeld in orkesten en ensembles.    Veel heb ik gespeeld in het Noord-Hollands Philharmonisch Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Al heel lang doe ik mee aan uitvoeringen met het Concertgebouw Kamerorkest.                    Ook heb ik concerten gegeven met een aantal kamermuziekensembles in binnen- en buitenland.                                  Met verschillende orkesten heb ik televisie- ,radio- en plaatopnamen gemaakt.


Ik heb lesgegeven op het conservatorium in Rotterdam. En ook op verschillende muziekscholen waaronder het Kunstgebouw in Leusden waar ik nog steeds lesgeef.

Door het lesgeven kan ik andere mensen mee laten genieten van het zelf muziek maken. Het leren fluitspelen aan leerlingen geeft mij veel voldoening. Ik vind het heel belangrijk dat de techniek van het fluitspelen goed geleerd wordt en behouden blijft. Een goede toon, houding en ademhalingstechniek moeten een goede basis vormen. Alle stijlen, van klassieke muziek tot en met pop komen in mijn lessen aan bod.  Samenspelen vind ik heel belangrijk.

De dwarsfluit is bij uitstek een instrument om prachtige melodieën op te spelen. De betoverende klank heeft al veel mensen ontroerd. Het is heerlijk om op de fluit te spelen en er naar te luisteren.